Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка датчик колянов вал

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка датчик колянов вал

Здравейте,
    ще съм благодарен за вашето мнението относно моя проблем.
    Значи първоначално колата като я карам извесно време и примерно сляза за 5 минути, после не ще да запали известно време. Последно ми се случи да изгасне и в движение.
    Днес я закачих с компа и ми показва следните грешки.

Предполагам че е датчика на коляновия вал.
    Благодаря предварително.
    Attached Files
    Alfa 156 1.8 TS 00

Студена трудно ли пали ? Оборотите играят ли ? Питам те, защото имам подобен проблем, но за сега не ми е гаснела в движение.

Comment

По принцип това са симптомите, ако има от къде да намериш резервен за проба ще е добре да видиш как е, иначе трябва да го купиш......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Когато е студена нямам никакви проблеми с паленето. А когато ми направи номера върти на пушка но все едно не подкачва гориво и след 10 минути си запалва отново без да и правя нищо.
        Alfa 156 1.8 TS 00

Comment

Имах същия проблем преди седмица, със същите симптоми (гасна в движение, като тръгна да паля върти, но все едно няма гориво. Докато не се охлади малко не искаше да пали). Датчика на колянов вал беше сдал багажа...Купих нов и сега всичко е перфектно!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

м да тва проблемче е ужасно!спомням си миналата година дадох път на една мацка с много къса поличка,и ръгам първа седя си на място,тва в СтЗ около 17 вечерта през седмицата!какво ли не я правих докато не охлади малко двигателя не запали!седях 15-20 мин с вдигнат капак насред пътя голям срам!!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Да почти съм сигурен че е този датчик но искам да чуя и мнения на специалисти.
              Тези грешки които сам показал това ли показват, защото сам чувал че имало два датчика от които може да е този проблем.
              Въпросния датчик трябва да е ДАТЧИКА НА ХОЛ ако не се лъжа.
              Alfa 156 1.8 TS 00

Comment

Нямаш сигнал от датчика на коляновия вал, това трябва да е достатъчно.
                sigpic
                "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от goldmark Покажи съобщение
                  Да почти съм сигурен че е този датчик но искам да чуя и мнения на специалисти.
                  Колега, мненията на специалистите се чарджат с пари за диагностика, тука получаваш безплатно неангажиращи мнения, който се базират на плах опит, и отминали грешки и сблъсък със ситуации подобни......и те ти казват че кранкшафт е колянов вал, където на пост е така наречения холски датчик, за разлика от камшафта, където дежури подобно наречения фазов датчик......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Идеята ми беше не като отида на сервиз, да видят същото което аз виждам на грешката и да сменя този датчик и после да ми кажат че не е от него и трябва да сменя едикаквоси. А и искам да предвидя в какви парички ще се вместя
                    Благодаря ви за отговорите .
                    Alfa 156 1.8 TS 00

Comment

Колега отивате в сервиз в който като сменят нещо и гарантират, че проблема е в него и след това стоят зад думата си. А ако проблема продължава да съществува Ви връщат парите!
                      Има достатъчно доверени сервизи в темата, а и виждам, че сте от Сф... което е още едно предимство
                      Успех!
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

Анджък Просто отиваш да ти сменят датчика на коляновия вал, става за 15-20 минути, трябва ти подемник или канал, че е отдолу и отзад на мотора. Датчикът струваше 72 лева (когато аз го сменях преди 2 години в Бургас/Кафеджиев), поне няма да даваш допълнително пари и за диагностика, след като вече ти го е показала, и забравяш за проблема.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

здравеи как ти гасне от движение виш ако ти гасне като стигне 80/90 градоса. 100 процента е дачика на колияновиа вал.

Comment

Първоначално публикувано от bobcho Покажи съобщение
                            здравеи как ти гасне от движение виш ако ти гасне като стигне 80/90 градоса. 100 процента е дачика на колияновиа вал.
                            Имаш 7 мнения!Всичките ли са толкова..............?
                            sigpic
                            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Холов датчик или колянов все тая!
                              Заминал ти е датчика и тера да го смени по-бързо,инак ще си имаш неприятности и ще го закъсаш някъде !
                              близо 90лв ще ти излезе смяната
                              Не следвай път - върви, където няма път и остави следа
                              Рено Лагуна 1.8 1996 95hp
                              Алфа Ромео 156 1.8 144hp(или нещо от тоя сорт беше)

Comment

Working...
                              X